Retningslinjer i daginstitutionen

Retningslinjer i daginstitutionen

Retningslinjer for børn der sover i daginstitution

Gældende for Privatskolens børnehave og vuggestue:
Alle de børn der har behov for at sove til middag, bliver lagt i egen seng/sovepose, krybbe eller barnevogn ved 12-tiden. Børnene har deres egen dyne eller sovepose.

For soverummet indendørs gælder det, at der vil være en voksen til stede indtil alle børn sover. Skulle det være tilfældet at ét eller flere børn ikke kan sove, så tages de op igen og indgår i leg med de øvrige børn på legepladsen. Den person der har været til stede i soverummet, vil jævnligt tilse børnene imens de sover. Børnene sover til de vågner af sig selv, medmindre andet er aftalt.

For vuggestuens udendørs soverum gælder det, at døren til rummet vil stå åben. Den voksne fra vuggestuen, som er på legepladsen i sove tidsrummet, vil jævnligt tilse rummet således, at børn der eventuelt er vågnet tidligt kan tages op. Der er ligeledes en babyalarm i rummet.

Vuggestuens børn der sover i krybber eller barnevogn får lov til at sove til de vågner af sig selv. De vi ligeledes blive puttet når de er trætte.
Alle de børn der sover i krybbe eller barnevogn er fastspændt i godkendt sele. Soveselen passer til formålet og opfylder gældende kvalitetskrav. Selerne efterses regelmæssigt.

I anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen, om anvendelse af soveseler i dagtilbud til børn, skelnes der ikke mellem børn under og over 2 år. Ingen seler kan anses for at være helt sikre, hvorfor sovende børn skal tilses jævnligt. I vuggestuens krybberum er der en selesaks tilgængelig hvis tilfældet skulle være, at et barn sidder fast i en sele.

Fra børnene er omkring 2 år sover de i soverummet indendørs.

Sygdom

Er jeres barn syg eller holder en fridag, vil vi gerne have besked vi intra eller ved et telefonopkald.

Vi kontakter jer, hvis jeres barn bliver syg i institutionen og forventer at barnet bliver hentet hurtigst muligt. Barnet må komme i institution igen, når han/hun kan deltage i vores dagligdag.

Vi følger sundhedsstyrelsen retningslinjer og anvisninger for ”smitsomme sygdomme hos børn og unge”.

Vi giver medicin, hvis der er tale om kronisk sygdom og kun efter lægens anvisning.

Lus

Hvis jeres barn har lus kontaktes forældrene med det samme. Vi giver tid til, at forældrene på vej til institutionen kan gøre stop ved fx apoteket, således at relevant behandling kan købes og iværksættes med det samme.

Hvis barnet ikke bliver behandlet, eller behandlingen ikke virker, tager vi kontakt til hjemmet og påtaler dette. Vi påpeger, at barnet ikke kan være i institutionen med lus.